Keresés
Close this search box.

Hogyan és milyen virágfölddel ültessek?

Hasznos virágföld tanácsok és tippek ültetéshez

Minőségi virágföld – amire a növényeknek valóban szükségük van

Megfelelő elhelyezés, szakszerű öntözés és tápanyag ellátás, kellő időben végzett átültetés, minőségi virágföld. Növényeink akkor díszítenek szépen, ha igényeiket megpróbáljuk a legjobban kielégíteni. Melyek ezek? A víz, a levegő és a páratartalom, a tápanyagok, az átültetés, a hőmérséklet és a fény. Ha mindezeket a leggondosabban biztosítjuk, biztosak lehetünk benne, hogy növényeink erőteljesek lesznek, díszítenek a zölddel vagy a pompázó virággal, szebbé, otthonosabbá teszik környezetünket.

A fejlődés garanciája: átültetés megfelelő időben – jó minőségű virágfölddel

Növényeink fejlődéséhez az egyik legfontosabb tényező a jó minőségű virágföld. A növény a földet melyben neveljük hamar elhasználja, a cserép szűkké válik. A megfelelő időben, növénytípusnak megfelelő földkeverékbe és edénybe való átültetés teremti meg az erőteljes fejlődés feltételét.

Milyen a jó virágföld?

Elsősorban laza és légáteresztő, hogy a gyökérzet levegőhöz jusson és növekedjen, víztartó, hogy a virágföld ne száradjon ki és a tápanyagokat eljuttassa a növénynek. Ha a virágföld agyagos összetapadt, növényünk nem fog szépen fejlődni. Továbbá a jó virágföld tápanyagokat megkötő, hogy szükség esetén a növény rendelkezésére álljanak, stabil szerkezetű a tápanyagleadást illetően, ugyanakkor a növény gyökereinek biztos támaszt nyújtó. Szobanövényeink szárrendszere, levélzete, virágképletei, termései többnyire jelentős tömeget képeznek és a laza talajból könnyen kidőlnek, ami a növény elpusztulásához vezethet. A FLORIMO® termékcsaládtagjaival a növénytípusnak megfelelő pH értékű virágföldet kínálunk eltérő összetétellel és tápanyagokkal, biztosítva a legmegfelelőbb fejlődést.

Eltérő igények – eltérő virágföldek

Növényeink pH igénye, tápanyagszükséglete, szerkezeti kívánalmai eltérőek, ezért termékcsaládunkat úgy alakítottuk ki, hogy a legfőbb növénytípusoknak megfelelő virágföldek rendelkezésére állhassanak. A FLORIMO®  virágföld család minden tagjára jellemző, hogy biztosítja a növények részére a szükséges főbb tápanyagokat (nitrogén, foszfor, kálium, kálcium, magnézium) és mikroelemeket (vas, mangán, cink, bor, molibdén), amelyek az egészséges fejlődéshez nélkülözhetetlenek.

Az ültetés, virágültetés

Mire van szükség az átültetésnél? Jól kiválasztott virágedényre! Ennek az anyaga lehet égetett agyag vagy műanyag, amely ugyancsak kielégíti a gyökérzet élettani igényeit, de könnyű, vékony, dekoratív és – ami nagyon lényeges – tartós és nem törékeny. Az átültetéshez használjunk az eredetinél valamivel nagyobb edényt.

Ha megtaláltuk a megfelelő cserepet és földet, emeljük át a növényt. Átültetéskor a jobb vízelvezetés és megtartás miatt rakjunk agyaggranulátumot az ültető edény aljára majd szórjuk körbe a növényt friss földdel és tömörítsük kézzel a cserép szélén. Kiegészítő tápanyagellátáshoz használhatunk 100% természetes szerves trágyát – melyet különösen ajánlunk biotermesztéshez. Ültetés után öntözzük be a növényt, ilyenkor érdemes pótolni a földet, mert a víztől kissé összeeshet a föld, majd a cserép tetejét Dekor agyaggranulátummal díszíthetjük.

Ültetés utána a növény igényétől függően 6-8 hétig nincs szükség tápoldatozásra vagy más tápanyagok pótlására, ellenben a korai tápanyag pótlása kiégetheti a növényt.

Később növényeink átültetését követően az erőteljes növekedés és a színpompás virágzás fenntartása érdekében kiegészítő tápanyag-utánpótlás is szükséges lehet, amelyhez a gazdag makro- és mikroelem tartalmú FLORIMO® tápoldatoktáprudak állnak rendelkezésre.

 

Melyik virágföldet válasszam?

FLORIMO® virágföld számos változatban áll a növénykedvelők rendelkezésére. Ha nem tudjuk eldönteni, hogy melyiket válasszuk, forduljunk bizalommal az eladóhoz, aki további jó tanácsokkal láthat el bennünket. Ha van rá lehetőségünk, akkor szakárudában, üzletben, szakembertől vásároljunk.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Ismerd meg virágföldjeinket

30 éve vagyunk a szakmában, velünk hosszútávon számolhatsz. Nálunk található a legszélesebb magyar virágföld választék, így biztosan megtalálod a neked megfelelőt.

Ajánlott bejegyzések a blogból

Olvasd blogunkat és tudj meg többet az ültetésről, a növények gondozásáról, és arról, hogyan segíthet a FLORIMO® még jobban felvirágoztatni a kertedet.

Átültetés tavasszal?!

Szobanövényeink ideális esetben szépen növekednek, de egy idő után cserepük szűkössé válik, emiatt a gyökerek nem tudnak megfelelően fejlődni. Ilyenkor átültetésre van szükség. Az átültetést

Tovább olvasom »

Virágföldcsere? Mikor?

Mikor kell a kerti talajunk cseréjére gondolni? A kerti talajok minőségét a növények fejl ődése igazolja vissza. Nem megfelelő minőségű, kimerült talajban a növényeink nem

Tovább olvasom »

Keresd termékeinket a legközelebbi partnereinknél.