Mit jelentenek a piktogram jelölések a virágföldek csomagolásán?

Útmutató a csomagoláson található piktogramokhoz, hogy könnyen eligazodj

Eltérő igények – eltérő virágföldek

Növényeink pH igénye, tápanyagszükséglete, szerkezeti kívánalmai eltérőek, ezért termékcsaládunkat úgy alakítottuk ki, hogy a legfőbb növénytípusoknak megfelelő virágföldek rendelkezésére állhassanak. A FLORIMO® virágföld család minden tagjára jellemző, hogy biztosítja a növények részére a szükséges főbb tápanyagokat (nitrogén, foszfor, kálium, kálcium, magnézium) és mikroelemeket (vas, mangán, cink, bor, molibdén), amelyek az egészséges fejlődéshez nélkülözhetetlenek.

Csomagolóanyagainkon külön piktogrammal jelöljük vásárlóink számára a fontos beltartalmi vagy extra anyagokat, amellyel a termékek specifikussá válnak.

 

MIKROELEMEK

A mikroelemek a növényi szervezetben csak kis mennyiségben fordulnak elő, ennek ellenére a növényi életfolyamatokban betöltött szerepük alapvető jelentőségű. A vas (Fe), a mangán (Mn), a réz (Cu), a cink (Zn), a bór (B), és molibdén (Mo) serkentik a tápanyagok felhasználását, fontos szerepet töltenek be a növények egészséges növekedésében és fejlődésében.

 

BIOHUMUSZ

Magas tápanyagtartalommal rendelkező növénytrágya – természetes anyagokból. A szerves nitrogént és az egyéb tápanyagokat közvetlenül felvehető formában biztosítja a növények számára.

 

PERLIT

Természetes körülmények között is előforduló vulkanikus kőzet, amelynek őrleményét, majd a duzzasztott (expandált) perlitszemcséket a talajba keverve biztosítjuk a virágföld levegős környezetét és egyenletes vízellátását. Kiváló talajlazítók, az eredeti súlya 20-aszorosát képesek vízből tárolni. Nem tartalmaz organikus anyagokat.

 

100% NATUR

A természetben megtalálható talajjavítóktalajtakarókszerves trágyáknövényápolási termékek, amelyekhez  semmilyen kemikáliát nem adagolunk hozzá.

 

Kókusz

A kókuszrost szerkezete szellősebb mint a virágföld valamint pH-semleges. Saját száraz tömegének többszörösét képes vízben megkötni és tárolni. Tápanyagot önmagában nem tartalmaz, de előnyeit virágföldhöz keverve kihasználjuk termékeinkben.

 

NPK – N (Nitrogén), P (Foszfor), K (Kálium)

Termékünkben olyan műtrágyát tartalmaz, amely mindhárom fontos növényi tápanyagot tartalmazza. A régi mondás szerint: trágyázd a növényeidet nitrogénnel, hogy nőjenek, foszforral, hogy virágozzanak és káliummal, hogy ízesek, színesek, édesek legyenek.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Ismerd meg virágföldjeinket

30 éve vagyunk a szakmában, velünk hosszútávon számolhatsz. Nálunk található a legszélesebb magyar virágföld választék, így biztosan megtalálod a neked megfelelőt.

Ajánlott bejegyzések a blogból

Olvasd blogunkat és tudj meg többet az ültetésről, a növények gondozásáról, és arról, hogyan segíthet a FLORIMO® még jobban felvirágoztatni a kertedet.

Tápanyag-utánpótlás

Ha növényeink nem kapják meg a megfelelő törődést legyengülhetnek, amely következtében megtámadhatják a különböző betegségek, kártevők. Fontos a folyamatos tápanyag-utánpótlás minden esetben, hiszen növényeink talajai

Tovább olvasom »

Keresd termékeinket a legközelebbi gazdaboltban!