Keresés
Close this search box.

Mikor kell a kerti talajunk cseréjére gondolni?


A kerti talajok minőségét a növények fejl ődése igazolja vissza. Nem megfelelő minőségű, kimerült talajban a növényeink nem tudják magukhoz venni a fejlődéshez szükséges tápanyagokat, legyengülnek, ennek következtében kevésbé lesznek ellenállóbbak a betegségekkel szemben, és nem hozzák a várt fejlődést/termést.

Mit tehet ilyenkor a kertész?

Vegyszeres talajjavításban gondolkodik, ami lehet, hogy hoz eredményt, csak rövid időre orvosolhatja a problémát.
A másik megoldás a talaj megújítása, amely mértéke annak a függvénye, mennyire „használódott el” a meglévő közeg. Az esetek egy részében elegendő a felső réteg cseréje, ilyenkor kb. 10-15 cm-es réteget kell cserélnünk. A kiválasztott föld minőségét meghatározza, hogy mit szeretnénk termeszteni kertünkben.
Gyakran tapasztaljuk, hogy a meglévő földet összekeverik az új ültetőközeggel, ez lehet jó megoldás, de a későbbiekben ez akár vissza is üthet, ha a szezonunk végére nem a kívánt eredményt hozza kertünk.


FLORIMO és PREMIVIT termékcsaládunk biztonságot nyújt a kertészek számára, hogy a növény igényeihez igazított termesztő közeget válasszanak. Termékeink összetétele és szerkezete biztos alap a növények fejlődéséhez.
Laza szerkezet, jó vízmegtartó képesség, megfelelő tápanyag, praktikus használat – ez a jó ültetőközeg jellemzője.


Florimo. Minden a talajnál kezdődik!
Ültetőközegek, tápanyagok, talajjavítók, talajtakarók
Keresse termékeinket országszerte a Florimo pontokon

Iratkozz fel hírlevelünkre

Keresd termékeinket a legközelebbi partnereinknél.