Keresés
Close this search box.

Tápanyag-utánpótlás

Ha növényeink nem kapják meg a megfelelő törődést legyengülhetnek, amely következtében megtámadhatják a különböző betegségek, kártevők. Fontos a folyamatos tápanyag-utánpótlás minden esetben, hiszen növényeink talajai is gyengülnek a tápanyagok terén.

Erre a célra tudjuk ajánlani Florimo tápoldataink, táprudaink széles választékát a kertészkedni vágyóknak.  Ha növénye nem kapja meg a kellő tápanyagot gyorsan megjelennek a tápanyaghiány tünetei. Öntözéskor célszerű tápoldatot adagolni a vízhez, vagy táprudat elhelyezni a növény talajában. A gazdag makro-, és mikroelemeknek köszönhetően kiegyensúlyozott tápanyag-ellátást tudunk biztosítani minden növény számára. Termékeink között megtalálhatóak mind dísznövényekre, mind palántanevelésre és zöldségnövényekre specializált termékek is.

A talaj újra feltöltésében segítenek földkeverékeink és talajjavító termékeink mellett a Florimo Szerves és Műtrágyáink. Ajánljuk őket gyep, és pázsit telepítésekor, valamint gyümölcsösök, díszfák, díszcserjék vagy dísznövények ültetésekor, zöldségnövények számára. A talajok vízháztartásának és levegőzöttségének javításában ajánljuk termékein közül a Florimo Kertészeti Perlit termékünket is.

Ezen termékek használatát minden esetben ajánljuk, mivel még ha a növényeken nem is jelentkeznek tápanyag-hiány tünetek termékeink rendszeres használatával jelentős fejlődésbeli különbség figyelhető meg növényeinél. A növények színe élénkebbek lesznek, biztosabb virágzással és erőteljesebb növekedéssel hálálják meg a gondoskodást.

A balkonládák különösen igénylik a törődést, hiszen kisebb közegben élnek növényeink, így a talajuk tápanyagtartalma is alacsonyabb. Kiültetés után egy hónappal már célszerű a tápanyag-utánpótlás, így növényeink folyamatosan fel tudják venni a fejlődésükhöz szükséges tápanyagokat.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Ismerd meg virágföldjeinket

30 éve vagyunk a szakmában, velünk hosszútávon számolhatsz. Nálunk található a legszélesebb magyar virágföld választék, így biztosan megtalálod a neked megfelelőt.

Ajánlott bejegyzések a blogból

Olvasd blogunkat és tudj meg többet az ültetésről, a növények gondozásáról, és arról, hogyan segíthet a FLORIMO® még jobban felvirágoztatni a kertedet.

Átültetés tavasszal?!

Szobanövényeink ideális esetben szépen növekednek, de egy idő után cserepük szűkössé válik, emiatt a gyökerek nem tudnak megfelelően fejlődni. Ilyenkor átültetésre van szükség. Az átültetést

Tovább olvasom »

Virágföldcsere? Mikor?

Mikor kell a kerti talajunk cseréjére gondolni? A kerti talajok minőségét a növények fejl ődése igazolja vissza. Nem megfelelő minőségű, kimerült talajban a növényeink nem

Tovább olvasom »

Keresd termékeinket a legközelebbi partnereinknél.